Vauhtivenetapahtumia suomessa

Suomalaisia vauhtivenetapahtumia

Hurjamarine seuraa aktiivisesti suomen vauhtivenetapahtumia, joihin pyrimme myös itse osallistumaan.

Köyhänmiehen poker-run, siis Muistojen SuurSaimaa-Ajot

MSSA on vauhtiveneilijöille kesän ykköstapahtuma. (MSSA-kotisivut)
Ari kävi ensimmäisen kerran MSSA:ssa 2007, jossa oli kartturina hyvälle ystävälleen Jyrille. Silloin heillä oli kalustona ~22-jalkainen “Porkkana”, jota liikutteli 140hv Yamaha. Tämä oli tapahtuman ensimmäinen vuosi, joka toi yllättävän paljon vauhtiveneitä paikalle.

Ari, Jyri ja “Flying Carrot”

2008 järjestäjät olivat tehneet suuren työn tapahtuman toteutuksen eteen. Paikalle oli saatu erinäisiä tukijoita, jotka mahdollistivat tämän ilmaisen tapahtuman. Osallistujille oli järjestetty ruokailua myöden kaikki mitä vain voisi odottaa.
Tästä tapahtumasta  lähti se pieni kipinä Arin ja Valtterin yhteiselle veneharrastukselle.
Tällöin Ari oli edellisvuoden tapaan Jyrin kanssa mutta kalustoksi oli vaihtunut erittäin tyylikäs Bat-22, jossa Arin nykyinen Mercury 200 XS kilpakone perässä .

Valtteri taasen todisti typeryyttään kasaamallaan “järjen riemuvoitolla”, Bella moskito, jossa 90hv OMG Evilrude. Kyseisen veneen ajot loppuivat Imatralle kannen repeämiseen.

Hurjamarine pyrkii parantamaan tapansa ja osallistua tulevaisuudessa aktiivisemmin MSSA-tapahtumiin. !
Konnan kuvagalleria MSSA-08 

1-hurjamarine2013-003.jpg 2013 Hurjamarine teki vihdoin paluun tapahtumaan yhteistyössä Vauhtiveneily.fi Valtterin kanssa ja upean tarinan tuosta reissusta voi käydä lukemassa tästä linkistä. Reissu oli sen verran hauska että uudestaan täytyy päästä.

2014 Hurjat oli myös ajamassa ja lisää voit lukea tästä jutusta.

2015 kone oli vaihtunut pienempään 115 PRO xs mercuryyn. Päästiin sentään Puumalaan vaikka kaasupohjassa sai ajaa tällä alitehoisella yhdistelmällä. Takaisin Puumalasta tultiin tosin  trailerin kyydissä.

2016 Olipahan reissu! Oltiin mukana ja liukuun pääsy oli aivan mahdotonta johtuen muutoksista rungossa, mutta kyllä täältä vielä noustaan!

Hurjamarine Run Mathilda 21-23.7 2017

Täytyyhän sitä hurjamarinenkin kantaa kortensa kekoon ja järjestää omanlaisensa tapahtuma jossa olisi kaikille jotakin. Perjantaina veneiden nopeusmittaus tapahtuma ihan Mathildan Marinan terassien edessä ja lauantaina perinteisempi reittiajo. Sunnuntaina on vielä hyvä testata ajokuntoaan mäkiautoilussa ennen kotiin lähtöä. Tästä tapahtumasta tulee lisää inffoa Hurjamarine Run osioon.

 

“Helsinki Run 2017”

Hurjamarinen saamien tietojen mukaan Helsinkiin ollaan myös puuhaamassa kokoontumisajot ja tästä uudesta tapahtumasta tietoa tulee piakkoin tietoa lisää.

Poker Run HANKO

Hurjamarine ei ole kyseiseen tapahtumaan osallistunut. Ari kävi Jyrin kanssa 2008 ajamassa kyseisessä tapahtumassa, jossa Ari toimi kartturina.

Tapahtumahan on kiskurimaista osallistumishintaa lukuunottamatta mahtava vauhtivenetapahtuma.  Enemmänhän siellä on isoja jenkkiveneitä, joten eihän se ole edes reilua mennä niitä kiusaamaan näillä kilpaveneillämme.

Mikäli Team Hurjamarine voittaa lotossa… Lupaamme osallistua Poker runeihin 😉 (pokerrun hanko kotisivut)

Vuonna 2017 poker run Hanko 4.-6.elokuuta

Saaristo Poker Run 30.6-1.7.2017

Uutena tulokkaana saaristo poker run ajettiin ensimmäisen kerran 2016 Turun suunnal Naantalissa. Nyt tapahtuma keskittyy Airistolle ja luvassa varmasti hyvää menoa! Näin lähellä olevaan tapahtumaan voi Hurjamarinekin ilmestyä…  (Saaristo Poker Run kotisivut)

Kyläkisat suomessa

Hurjamarine ei ole suomalaisissa kyläkisoissa (vielä) käynyt. Mutta mielenkiinnolla niitäkin olemme seuranneet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *