Vauhtivenetapahtumia suomessa

Suomalaisia vauhtivenetapahtumia

Hurjamarine seuraa aktiivisesti suomen vauhtivenetapahtumia, joihin pyrimme myös itse osallistumaan.

Köyhänmiehen poker-run, siis Muistojen SuurSaimaa-Ajot

MSSA on vauhtiveneilijöille kesän ykköstapahtuma. (MSSA-kotisivut)
Ari kävi ensimmäisen kerran MSSA:ssa 2007, jossa oli kartturina hyvälle ystävälleen Jyrille. Silloin heillä oli kalustona ~22-jalkainen “Porkkana”, jota liikutteli 140hv Yamaha. Tämä oli tapahtuman ensimmäinen vuosi, joka toi yllättävän paljon vauhtiveneitä paikalle.

Ari, Jyri ja “Flying Carrot”

2008 järjestäjät olivat tehneet suuren työn tapahtuman toteutuksen eteen. Paikalle oli saatu erinäisiä tukijoita, jotka mahdollistivat tämän ilmaisen tapahtuman. Osallistujille oli järjestetty ruokailua myöden kaikki mitä vain voisi odottaa.
Tästä tapahtumasta  lähti se pieni kipinä Arin ja Valtterin yhteiselle veneharrastukselle.
Tällöin Ari oli edellisvuoden tapaan Jyrin kanssa mutta kalustoksi oli vaihtunut erittäin tyylikäs Bat-22, jossa Arin nykyinen Mercury 200 XS kilpakone perässä .

Valtteri taasen todisti typeryyttään kasaamallaan “järjen riemuvoitolla”, Bella moskito, jossa 90hv OMG Evilrude. Kyseisen veneen ajot loppuivat Imatralle kannen repeämiseen.

Hurjamarine pyrkii parantamaan tapansa ja osallistua tulevaisuudessa aktiivisemmin MSSA-tapahtumiin. !
Konnan kuvagalleria MSSA-08 

1-hurjamarine2013-003.jpg 2013 Hurjamarine teki vihdoin paluun tapahtumaan yhteistyössä Vauhtiveneily.fi Valtterin kanssa ja upean tarinan tuosta reissusta voi käydä lukemassa tästä linkistä. Reissu oli sen verran hauska että uudestaan täytyy päästä.

2014 Hurjat oli myös ajamassa ja lisää voit lukea tästä jutusta.

2015 kone oli vaihtunut pienempään 115 PRO xs mercuryyn. Päästiin sentään Puumalaan vaikka kaasupohjassa sai ajaa tällä alitehoisella yhdistelmällä. Takaisin Puumalasta tultiin tosin  trailerin kyydissä.

2016 Olipahan reissu! Oltiin mukana ja liukuun pääsy oli aivan mahdotonta johtuen muutoksista rungossa, mutta kyllä täältä vielä noustaan!

2017 Päästiin jo kohtalaista kyytiä puumalaan ja takaisin, mutta imatralla samaan aikaa olleet moottoripyörät kisat sotkivat hommaa niin ettei ihan täysillä päässyt nauttimaan MSSA tapahtumasta.

Kyläkisat suomessa

Hurjamarine ei ole suomalaisissa kyläkisoissa (vielä) käynyt. Mutta mielenkiinnolla niitäkin olemme seuranneet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *