SeaStar 20RS Koeajo

Jatkoa edelliselle SeaStar venetestille.

Ajoimme syyskuussa SeaStar 660:n, joka kumosi nakkikiskamaiset ennakkoluulot. Nyt saimme käyttöömme SeaStar 20 RS keskipulpettiveneen.

Ensivaikutelma ennen ajoa ei liioin houkutellut

Vauhtiveneilijöiden mielessä on ensimmäisenä huippunopeus, eikä SeaStar 20 ulkonäöllään kovinkaan houkuta haastamaan muita kanssaveneilijöitä kilpasille. Mutta sateisesta säästä huolimatta oli ajokamat puettava ja lähdettävä merelle. Alkumatkassa oli vain tyyntä ja sateista, joten pikainen vilkaisu tuuliennustetta ja suunta kohti aavempaa väylää.

Ajotuntuma yllätti

Lähdimme Prediumin venesatamasta ajamaan väylälle, jossa aloimme etsiä veneen rajoja. SeaStarin perässä oli 75hv Honda, joka kyyditti tätä 6m ja 770kg painavaa venettä kunnialla.

Liukuunlähtö oli vaivatonta ja tarkkaa liukukynnystä oli hankala määrittää. Venettä pystyy ajamaan todella laajalla nopeusalueella.

Kaarreajo yllätti totaalisesti. Täyskaasulla ajaessa pystyi ratin kääntämään ääripäähän, jolloin venettä pystyi ajamaan ~30m halkaisijassa olevaa ympyrää. Potkuri ei menettänyt pitoaan, eikä vene kallistunut lainkaan. Aivan kuin olisi ajanut “Driftinkiä” veneellä.

Aallokossa ei tarvinnut hiljentää vauhtia, vaan antaa mennä vaan. Ajoimme noin metrisessä aallokossa, jossa keula hoitaa aallot kiitettävästi. Sivuaallokossa on jo ymmärrettävää että roiskeitakin tulee mutta ison tuulilasin takana pysyy kuljettajakin kuivana.  Tiukoissa kaarroksissa moottori menetti muutaman kerran pidon mutta kelin ollessa 15m/s tuulta ja reilu metrinen aallokko, oli lopputulos täysin ymmärretävä.

Tuulelle vene on arka. Kovassa sivutuulessa on parempi pitää reilummin vauhtia, jolloin tuuli ei vie keulaa mukanaan. Hitaassa vauhdissa joutui välillä rajustikkin ohjaamaan tuulta vasten.

Millaiseen käyttöön hurjat suosittelisivat?

SeaStar sopisi erinomaisesti yhteysveneeksi, jolla hoituu yhdellä kuormalla viikonlopun mökkivieraat, tavarat ja mökkitalkoiden rakennusmateriaalitkin -Juomatkin. Mökkiveneenä tällä veneellä saisi myös nuorison kiinostumaan sillä venehän on erinomainen mm. Wakeboardin vetoon. Veneen tasainen liikkeellelähtö ja olematon liukukynnys auttaa hurjasti.

Plussat:
+ Mainio yhteysvene, tavaraa ja ihmisiä mahtuu reilusti kyytiin
+ Varma ajotuntuma aallokossakin
+ Turvallinen avotila

Miinukset:
– Moottoritehoa voisi olla hieman lisää…
-Ilman keulapainoa on herkkä tuulen vaikutukselle
-Ei tälläkään Pokerruniin lähdetä naisia jahtaamaan

Youtubessa on koeajovideota

Harmiksemme kiireinen kuvausaikataulu, sekä sateinen sää hieman haittasi koeajoa. Emme viitsineet riskeerata ainoita kameroitamme huonon sään takia.

One Response to SeaStar 20RS Koeajo

  1. Pingback: Kauden viimeisessä koeajossa SeaStar20 « Uutiset « Hurjamarine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *