Tuomiopäivän pikavene

 

Tiimin toiminnassakin mukana ollut vanha kilpaveneilijä, Rauno Kossila, rakentaa oman näköisiään veneitä. Veneiden suunittelutyössä on käytetty rutkasti aikaa, erityisesti erikoinen pohjaratkaisu on massasta poikkeava.

Nyt esittelyssä Pukatti P3

Herrasmiesvene vaiko itse perkeleen ajama tuomionpäivän pikavene?
Me hurjat luokittelemme veneen “Hurjaksi herrasmiesperkeleen pikaveneeksi”!

Hurjien silmin on kaksi asiaa, jotka kiinostavat: vähänpukeiset naiset ja vaatteettomat naiset.  Mutta nyt puhutaan veneestä, joten teho ja huippunopeus on sitten listalla seuraavat.
Rauno on ratkaissut teho-ongelman kerralla. Amerikan isolohko muuttaa tankissa olevan polttoaineen kovaksi ääneksi, jonka sivutuotteena tulee ~500hv raakaa tehoa myös vetolaitteelle. Vetolaitteeksi Rauno on valinnut 1:1.5 välityssuhteella olevan Mercruiser Bravo1:n. Vielä kun laitetaan sopivan kokoinen potkuri kiinni niin teoreettinen huippunopeus alkaa olla 100-solmun tietämillä! Toki kaikissa meissä asuu pieni “itsesuojelu”, eikä vastaan ole tullut ketään huippunopeuden ajajaa! 80-solmun raja on rikottu, joka on kunnioitettava suoritus yli 60 vuotiaalta pikaveneharrastelijalta!

Ari kävi 2010 koittamassa P3:sta. Kyseessä oli polttariajeluttamista, joten riskejä ei saanut ottaa. Huippunopeus nousi jokatapauksessa 70-solmun paremmalle puolen!

Rauno on rakentanut ensimmäisen veneensä jo 1971. Samoihin aikoihin Kossilan veljekset aloittivat kilpaveneilyn, jota siihen aikaan kutsuttiin matkavenekilpailuiksi. Ei tällä ihan kilpaa ajeta, mutta harva silti ohitse tulee 😉

Vene on ollut esillä mm.
-V8 Magazinessa 2006
-Kangasalan sanomissa 7/2006
-Hot&Rod Show 2007
-Ideaparkissa 7/2008

Onko sinulla jokin vene jossa on sitä jotain? laita meille postia hurjamarine@gmail.com niin laitetaan muidenkin nähtäväksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *