KP-Group Powerboat Race 28.6.2013

29.6.2013 

IMG_0798Lauantaina paikalle saavuttiin Hurjamarinen kokeneimman kartturin Esa Nurmisen kanssa. Keli oli eilisestä muuttunut pilviseksi ja kosteaksi jota kevyt tuuli vielä viilensi, mutta se ei kilpailijoita haitannut. Paikalle oli myös saapunut V-50 luokkaa ajava Salon kilpaveneilijöitä edustava Tomi Huuhka(J-86). Hän oli tehnyt lyhyessä ajassa tarvittavat korjaukset veneeseen ja tiukalle meni että kalusto oli startissa mukana.

Lähdössä 3-C luokan katit ampaisivat vauhtiin ja Landen(C-13) kiihdytti muitten tavoin hyvin kunnes toiset isomman huippunopeuden turvin alkoivat mennä karkuun. Ensimmäiseen käännökseen ehti Johnsson(C-101) saaden kärkipaikan jonka myös piti maaliin saakka saaden eroa kakkosena ajavaan Rehniin(C-222)  jopa minuutin! Rehn ajoi hyvin toisena jota kolmannella kierroksella pääsi härnäämään Westerholm(C-72) joka paukautti kaikista nopeimman kolmannen kierroksen! Lopulta Rehn ilmeisesti kiristi vauhtiaan ja piti kakkos paikkansa maaliin saakka. Hallgren(C-113) ajoi välillä aika tiukkaa taistoa Wentzelin(C-14) kanssa ja jostain syystä wentzel ei ihan pystynyt vastaamaan Hallgrenin vauhtiin. Landen ajoi taas tasaisia kierroksia, mutta muitten uudempiin ja tehokkaampiin koneisiin verrattuna alitehoisella ajava Landen tuli kuudentena maaliin. Kilpailun jälkeen oli tuloksista pitkään epäselvyyttä koska muutamat veneet olivat ajaneet reittin väärin ja tuomaristo hylkäsi 3-C luokassa Wentzelin tuloksen joten Landen oli lopulta viides. Videoita tuli kuvattua aika paljon ja kisan jälken niitä tarkemmin tutkittuani huomasin yhden asetuksen olleen väärin ja videot ovat aika pahasti ylivalottuneita. No jos huomenna menisi ratakisoja kuvaamaan että sais jonkun videon onnistumaan.

-Ari-

 

28.6.2013

Tiukalle meni että ehdin reitin varteen veneellä ankkuriin, mutta lähtö tapahtui huikan myöhässä eli hyvin sitä lopulta ehti. Lähtöä en nähnyt, mutta heti lähdössä on ollut Halgrenilla (C-113) ohjelmaa. Halgren oli ajanut jonkun peräsuihkusta läpi ja lähtenyt sen verran lentoon että Westerholm (C-72) oli voinut lukea Halgrenin veneen pohjasta numeron ja kuin ihmeen kaupalla tuostakin lennosta katti laskeutui tassuilleen ja taas kaasu pohjaan. pari ekaa kierrosta mentiin Marcus Johnsson (C-101) selvässä johdossa ja sitten Rehn (c-222), Westerholm, Hallgren, Wentzel (C-14) ajoivat aika lähekkäin kunnes kolmannella kierroksella Hallgren spinnasi.

Sitten alkoi Westerholmin ja Wentzelin välinen nahistelu jonka ansiosta Rehn sai keskittyä rauhassa omaan ajoonsa ja pääsi näin karkuun. Viimeisille kierroksille asti Wentzel yritti ohittaa Westerhomia, mutta Westerholmi ajoi välillä niin leveellä linjalla että Wenzelillä ei ollut oikeen mahdollisuutta vaikka selvästi nopeampi olikin. Voin vaikka luvata että Wenzelille jäi sen verran hampaankoloon että seuraavassa kisassa ajetaan vähän eri järjestyksessä Westerholmin kanssa. Paikallisen mestarin Ilkka Landenin (C-13) meno ei vaan riittänyt vanhalla koneella näille uusille Mercuryn versiolle joilla muut luokan kuskit ajaa ja aika rauhassa sai muitten perässä ” körötellä” vaikka ilman virheitä ajoikin niin ei paljoa tuota kovempaa tuolla paketilla pääse.

-Ari-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *